Ilgiesi Ispanijos kiaurus metus, bet nėra progos įsigyti lėktuvo bilietą? Ką gi, „jei Mahometas neina pas kalną, kalnas pats pas jį ateina…“ Tavo bilietu gali tapti iki vasario 17 d. užpildyta elektroninė atrankos anketa į ispaniškiausią studentišką organizaciją Lietuvoje – Miguelio de Cervanteso klubą!

Savo veiklą skiriantis ispanų kalbos ir kultūros populiarinimui, klubas dvejus metus iš eilės išrinktas studentiška organizacija VDU tradiciniuose universiteto apdovanojimuose „V2”. Jos nariai gali ugdyti įvairius savo sugebėjimus: organizuoti renginius, kurti reklamas, ieškoti partnerių, administruoti internetinį puslapį, fotografuoti ir kurti vizualinę medžiagą, rūpintis viešaisiais ryšiais ir socialiniais projektais. Veikla klube suteikia galimybę praktiškai panaudoti ispanų kalbos žinias bendraujant tarpusavyje arba su studentais iš Ispanijos.

Galimybė studijuoti Ispanijoje

Bent keli M. de Cervanteso klubo nariai kiekvieną semestrą laimi atrankos konkursą ir išvyksta mokytis į Ispaniją pagal „Erasmus+“ mainų programą. Dalyvaudami klubo veiklose studentai iš anksto sužino daug vertingos informacijos apie ispanišką kultūrą, pramoksta ispanų kalbos ir nuvykę mokytis į Ispaniją nepatiria kultūrinio šoko ar problemų dėl kalbinio barjero. Taip pat kasmet vienam aktyviam organizacijos nariui, kuris VDU mokosi ispanų kalbos, yra skiriama prof. Birutės Ciplijauskaitės vardinė stipendija, leidžianti vasarą išvykti mokytis ispanų kalbos Saragosos universitete (Ispanija). Šie kursai suteikia unikalią galimybę tobulinti ispanų kalbos mokėjimo aukštesniųjų lygių kompetenciją.
Veiklos ir renginiai
Klubas vienu iš savo veiklos prioritetų laiko studentų, savanorių ar praktiką atliekančių asmenų iš ispanakalbių šalių integraciją į VDU bendruomenę, nuolatos organizuoja kultūrinių bei kalbos mainų vakarus. Kasmet organizuojamas renginys „Studijos Ispanijoje: ką reikėtų žinoti“, kuomet iš „Erasmus+“ programos grįžę studentai dalinasi įspūdžiais ir patirtimi, negaili vertingos informacijos dar tik planuojantiems pasinaudoti šia galimybe. Žinoma, nepamirštame ir linksmybių – vakaronės neįsivaizduojamos be ispaniškų filmų peržiūrų, dainų bei skaniųjų tapų. Per ketverius veiklos metus iš viso suorganizuota daugiau nei 80 sėkmingų renginių ir socialinių akcijų, pritraukta 100 ispaniškos kultūros gerbėjų į savo gretas. Drauge su jo nariais klubas kasmet auga, plečiasi ir tobulėja, todėl šiemet sieksime įsteigti klubo asociaciją. 
„Primavera en español“
Tradicija tapusi VDU studentų šventė, be kurios universiteto pavasariai nebeįsivaizduojami! Pirmąkart 2011 m. pradėtas organizuoti renginys, skirtas pažinti ispaniškai kultūrai, išaugo į didelį visuomenės susidomėjimą pelniusį ir kasmet organizuojamą festivalį. Jo metu vyksta pažintiniai ir pramoginiai ispanų literatūros, kino, šokių, ekonomikos, kulinarijos bei tradicijų renginiai, kūrybinės dirbtuvės.  Šiemet M. de Cervanteso klubas bendradarbiaujant su VDU Užsienio kalbų institutu ir Ispanijos Karalystės ambasada kvies įsijungti į ispanišką šėlsmą jau jubiliejinį – 5-tąjį kartą. Prie organizavimo prisidėti galės ir nauji nariai.
Tad jei esi motyvuotas, kūrybingas, žingeidus, ieškai įdomios veiklos ir savo laiką nori leisti linksmų, šiek tiek „loca“ žmonių kompanijoje, Miguelio de Cervanteso klubas laukia Tavęs! 
Daugiau informacijos apie M. de Cervanteso klubą galima rasti oficialiame organizacijos tinklalapyje, o iškilus klausimams – kreiptis el. paštu m.cervantesoklubas@gmail.com.