Ispaniškiausia VDU organizacija – Miguelio de Cervanteso klubas – kviečia prisijungti naujus narius. Atrankos anketą galima pildyti iki š.m. vasario 21 dienos. Svarbiausias atrankos kriterijus – motyvacija. 

Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo tikslas – populiarinti ispanų kalbą ir kultūrą Lietuvoje, supažindinti su ispaniškai kalbančių šalių ir tautų istorija, kultūra, literatūra ir tradicijomis. Organizuodama renginius ir įvairias veiklas, studentų organizacija siekia puoselėti daugiakalbystės, tarpkultūriškumo ir tolerancijos tradicijas.

M. de Cervanteso klubas buvo įkurtas 2011 metais VDU studentų ir dėstytojų iniciatyva. Per tris veiklos metus klubas buvo šiltai sutiktas universiteto bendruomenėje (pripažintas metų studentiška organizacija „V2“ apdovanojimuose 2013 m.), sugebėjo suorganizuoti daugiau nei 50 sėkmingų renginių ir sulaukti 80 narių. Klubas yra atviras kiekvienam žingeidžiam, aktyviam ir įdomios veiklos ieškančiam ispanų kalbos bei kultūros gerbėjui.

Ispaniškojoje organizacijoje  nariai gali ugdyti įvairius savo sugebėjimus: organizuoti renginius, kurti reklamas, ieškoti partnerių, administruoti klubo internetinį puslapį, rūpintis viešaisiais ryšiais, žmogiškaisiais ištekliais bei socialiniais projektais. Veikla klube suteikia galimybę praktiškai panaudoti ispanų kalbos žinias bendraujant tarpusavyje arba su studentais iš Ispanijos, kurie studijuoja VDU pagal mainų programas. Klubo nariai kiekvieną savaitę susitinka geros nuotaikos nestokojančiuose susirinkimuose.
Galimybės studijuoti Ispanijoje

Kiekvieną semestrą bent keli M. de Cervanteso klubo nariai laimi atrankos konkursą ir išvyksta mokytis į Ispaniją pagal „Erasmus“ mainų programą. Dalyvaudami klubo veiklose studentai iš anksto sužino daug vertingos informacijos apie ispanišką kultūrą, pramoksta ispanų kalbos ir nuvykę mokytis į Ispaniją nepatiria kultūrinio šoko ar problemų dėl kalbinio barjero. Taip pat kasmet vienam aktyviam organizacijos nariui yra skiriama prof. Birutės Ciplijauskaitės vardinė stipendija, leidžianti vasarą išvykti mokytis ispanų kalbos Saragosos universitete (Ispanija).
Klubo renginiai ir veiklos
  • ·         Kiekvieną pavasarį M. de Cervanteso klubas, bendradarbiaujant su VDU UKI ir Ispanijos Karalystės ambasada, organizuoja ispaniškos kultūros festivalį „Primavera en Español“.  2013 metais festivalis sugrįžo su šūkiu „Descubre, conoce, enamórate“ (liet. „Atrask, pažink, įsimylėk“). Renginiai, skirti saulėtojo krašto literatūrai, ekonomikai, kinui, kulinarijai, vynininkystei bei šokio menui pažinti, pritraukė daugybę dalyvių iš visos Lietuvos ir Ispanijos. Dvejoms savaitėms Ispaniją į Kauną „perkėlęs“ M. de Cervanteso klubas tapo pačiu tikriausiu ispaniškos kultūros židiniu Lietuvoje.
  • ·         2012 m. gruodžio mėnesį įvykęs susitikimas-diskusija „Ispanijos regioninis multikultūralizmas. Katalonija“ su tuometiniu Kauno „Žalgirio“ treneriu ir rašytoju Joanu Plaza.
  • ·         VDU Kauno botanikos sode surengta talka praėjusį rudenį – viena iš klubo socialinių veiklų, kuriomis siekiama prisidėti prie VDU ir Kauno miesto gerovės.
  • ·         Siekiant į klubo veiklą įtraukti visą universiteto bendruomenę organizuotas renginys „Vamos a cantar en español“, kuriame ispaniškai galėjo dainuoti kiekvienas norintis. Nemokantiems ispanų kalbos pasiruošti padėjo ispanakalbiai klubo nariai.
  • ·         Tradicija tapęs renginys „Studijos Ispanijoje: ką reikėtų žinoti“. Daugelis M. de Cervanteso klubo narių yra studijavę pagal „Erasmus“ mainų programą Ispanijoje, todėl gali suteikti daug naudingos informacijos visiems, kurie taip pat planuoja pasinaudoti šia galimybe.
Iškilus klausimams galite kreiptis el. paštu m.cervantesoklubas@gmail.com.