Lietuvoje karaliaujant karštai vasarai, Miguelio de Cervanteso klubo nariai vis dar prisimena kas ją prišaukė į mūsų šalį – ispaniška šiluma, linksmybėmis, flamenko šokiais ir naujomis žiniomis apie pietų kraštą pripildyta pavasario šventė – „Primavera en español 2013“. Nuo balandžio 23 iki gegužės 3 dienos, jau trečius metus iš eilės Kaune vykęs festivalis sugrįžo su šūkiu „Descubre, conoce, enamórate“ (liet. „Atrask, pažink, įsimylėk“).
Šiais metais „Primavera en español” lydėjo įspūdingi skaičiai: dvi savaitės ispaniško šėlsmo, 12 skirtingų renginių, 10 lektorių iš Lietuvos ir užsienio, 20 rėmėjų ir bičiulių, 70 prie festivalio įgyvendinimo prisidėjusių studentų. Darbštūs ir kūrybingi VDU studentai, padedami VDU UKI ir Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje, turėjo galimybę ne tik puikiai praleisti laiką, išmokti dirbti grupėje, bet ir įgyti naujų įgūdžių renginių organizavimo bei viešųjų ryšių srityse.
Festivaliui dar nespėjus pasibaigti, į organizatorių el. pašto dėžutes pradėjo plūsti padėkos ir pagyrimai. Taip pat siekiant išsiaiškinti dalyvavusiųjų nuomonę apie festivalį, buvo atlikta internetinė apklausa. Susumavus rezultatus paaiškėjo, kad festivalio renginiai buvo įdomūs bei suteikė daug naujos informacijos apie ispanišką kultūrą. Apklausos dalyviai iš galimų 5 balų, „Primavera en español” įvertino apvaliu 5-tuku. Verdiktas paprastas: festivalis pavyko ir jau galime pradėti laukti 2014-tųjų pavasario, nes „Primavera en español” tikrai sugrįš!
M. de Cervanteso klubas nuoširdžiai dėkoja VDU, kurio studentiškų organizacijų paramos dėka buvo įgyvendintos visos 2012/2013 m. pavasario semestro veiklos, tarp kurių ir festivalis „Primavera en español”.

Vigilija Žiūraitė
Peržiūrėti bei atsisiųsti atsiminimų knygelę apie „Primavera en español” galima čia.
Atsiliepimai apie „Primavera en español”:
Aš dėkoju visiems universiteto studentams ir dėstytojams už visą padarytą darbą ir jūsų veiklą. Knygos diena, kurią paminėjote „Primavera en español“ metu Kaune, Katalonijoje yra tolerancijos diena. Kiekviena veikla, kuri išprovokuoja toleranciją yra sveikintina ir gerbtina.
Joan Plaza, Kauno „Žalgirio“ vyriausias treneris ir rašytojas
Labiausiai norisi padėkoti visiems, kurie dalyvavo ir prisidėjo prie „Primavera en español“ įgyvendinimo. Uždarėme festivalį ir galime pradėti kurti planus kitiems metams.
Rima Sabaliauskienė, VDU ispanų kalbos dėstytoja
Manau, kad „Primavera en español” metu universitete padaugėjo šypsenų, visi atrodė linksmesni ir geriau nusiteikę. Šis festivalis su entuziazmu man priminė Don Kichoto istoriją.
Aretas, VDU radijo laidos „Nuotykis už litą“ vedėjas
„Primavera en español“ yra mūsų svajonių išsipildymas. Žmonės, kurie myli ispanų kalbą bei kultūrą susivienijo tam, kad galėtume kartu įgyvendinti savo idėjas ir surengti šią šventę. Džiaugiuosi, kad mums pavyko ir viliuosi, kad šio kasmetinio festivalio tradicija gyvuos dar ilgai.
Vigilija Žiūraitė, M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo prezidentė
„Primavera en español“ man reiškia įdomią veiklą, daug naujų kūrybingų žmonių, susibūrusių dėl bendro tikslo. Tai festivalis, kuris yra toks margas kaip ir ispanakalbis pasaulis.
Vilma Budreikė, VDU absolventė
„Primavera en espanol“ – nuostabus festivalis, leidęs visiems, besižavintiems Ispanija ir jos kultūra, pažinti ją iš arčiau bei iš įvairesnių perspektyvų. Patiko tai, jog renginiai buvo vedami ne tik lietuvių, bet ir anglų bei ispanų kalbomis, tad juose galėjo dalyvauti ir mūsų universitete studijuojantys tarptautiniai studentai.
 Rosita Reinikytė, ESN VMU prezidentė
„Primavera en español” yra būtent tai, ko trūksta Lietuvoje. Tai festivalis, kuris įnešė į mūsų kasdienį gyvenimą daug šypsenų, ispaniško temperamento ir puikių įspūdžių. Šio festivalio dėka pasijutau esanti Ispanijoje.
Šarūnė Rimdeikytė, VDU HMF studentė