Pirmąją „Primavera en español“ savaitę užbaigė du renginiai, skirti proto mankštai ir dar gilesniam Ispanijos krašto pažinimui. Festivalio dalyviai turėjo galimybę susipažinti su Ispanijos ekonomikos subtilybėmis, sužinoti apie ispanų kalbos mokėjimo naudingumą bei galiausiai susirungti protų mūšyje ispanakalbių šalių tematika. Kiekviename „Primavera en español“ renginyje netrūko ne tik dalyvių, bet ir geros nuotaikos bei pavasarinės šilumos.

Balandžio 26-ąją įvyko vienas iš solidžiausių festivalio „Primavera en español“ renginių – „Spanish language: your window of oppurtunities“ (liet. ispanų kalba – tavo langas į galimybes), skirtas  Ispanijos ekonomikai ir ispanų kaip verslo kalbos pristatymui. Pirmasis pranešimą skaitė verslininkas iš Ispanijos José María Rodríguez, kurio dosjė galima rasti darbo patirtį Ispanijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Rumunijoje ir Lietuvoje bei net aštuonių kalbų mokėjimą. Studentai susidomėję klausėsi energija trykštančio ispano, aiškinančio Ispanijos ekonominės krizės priežastis bei giriančio lietuvių krizės įveikimo planą, kuris, pasak J. M. Rodríguez, yra puikus pavyzdys visoms šalims, susiduriančioms su panašiais sunkumais. Taip pat verslininkas papasakojo apie Ispanijos ir Lietuvos verslininkų bendradarbiavimą, galimybes pradėti verslą arba įsidarbinti tiek Ispanijoje, tiek Lietuvoje, gerai mokant ispanų kalbą. Antroji verslo pasaulio atstovė Raminta Kuodytė, paantrino kolegos išsakytai minčiai apie ispanų kalbos svarbą, nes būtent jos išmanymas padėjo jaunai ir atkakliai merginai užmegzti verslo ryšius tarp Lietuvos ir Argentinos. UAB „Ramchos“ atstovė papasakojo savo sėkmės istoriją ir pateikė studentams intriguojantį pasiūlymą – kaip tik šiuo metu jos bendrovė ieško naujų darbuotojų iš Lietuvos, gerai mokančių ispanų bei rusų kalbas.

Balandžio 27-ąją, į paskutinį pirmosios „Primavera en español“ savaitės renginį susirinko daugiau negu pusšimtis smalsių ir laimėti pasiryžusių, protų mūšio ispanakalbių šalių tematika, dalyvių. Savo jėgas išbandė net dešimt komandų, kurias sudarė Ispanijos ar kitų ispaniškai kalbančių šalių gerbėjai ir gerbėjos. Dalyviams buvo pateikiami vis įdomesni ir įvairesni klausimai, dėl kurių neretai reikėdavo gerokai pasukti galvas. Sunkiausiai susirinkusiems sekėsi įveikti geografinius klausimus, o smagiausios ir daugiausiai ovacijų susilaukusios buvo ispaniškos muzikos mįslės.  Protų mūšį laimėjo pati mažiausia trijų merginų grupelė, kuri lyderės poziciją užėmė nuo pat vakaro pradžios. Pasibaigus žaidimui susirinkusieji neskubėjo skirstytis, aptarinėjo jau praėjusius „Primavera en español“ renginius ir svarstė kuriuos aplankys kitą savaitę. O laukia dar tikrai nemažai – antroji ispaniško kultūros festivalio savaitė startuos balandžio 29 dieną renginiu apie vynininkystės tradicijas Ispanijoje, o pasibaigs uždarymo fiesta su flamenko šokiais.