Saulėtą gegužės 4-ios popietę į kavinę „Flamenco cafe&vino“ rinkosi ispaniškos virtuvės mėgėjai, kupini ne tik smalsumo sužinoti dar daugiau apie šio viduržiemio jūros regiono maisto gaminimo subtilybes, bet ir paskanauti vieno iš geriausiai žinomų ispaniškų patiekalų – paelijos (isp. paella).

Pagrindinis veiksmas vyko virtuvėje, kurioje sukiojosi virtuvės šefas Marco Manrique, studentas iš Ispanijos šiuo metu studijuojantis Vytauto Didžiojo universitete pagal „Erasmus“ mainų programą. Viso renginio metu vyko tiesioginės transliacijos, kurių metu, kaip tikroje kulinarinėje televizijos laidoje, virėjas ne tik pasakojo apie paelijos gaminimo subtilybes, bet ir parodė visus gaminimo etapus praktiškai. Ispaniškiausias patiekalas – paelija – kilęs iš Valencijos regiono, dar 19 a. viduryje. Ispano Marco mama yra užaugusi būtent Valencijos mieste, todėl galėjo jam perduoti pačias originaliausias šio patiekalo gaminimo tradicijas.  

Renginio pradžioje buvo dėstomos paskaitėlės apie ispanišką virtuvę ir valgymo kultūrą. VDU ispanų ir katalonų kalbos dėstytojas Miquel Puertas visiems pristatė Katalonijos virtuvę ir  tradicinius Ispanijos gėrimus, o dėstytoja Inga Savickienė apžvelgė ispanų kasdienius valgymo įpročius. Vėliau vakaro dalyviai, lankęsi Ispanijoje, buvo raginami pasidalinti savo įspūdžiais apie šios šalies virtuvę. Taip pat renginio metu gyva ispaniška muzika visus džiugino Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo nariai.

Galiausiai, praėjus beveik 2 valandom, visi sulaukė ilgai lauktos galimybės paskanauti tikros ispaniškos paelijos. Abejingų šiam patiekalui neliko, susirinkusieji negailėjo pagyrų ir virtuvės šefui Marco.