Gegužės 4 dieną, trečiadienį, 13.30 val., Vytauto Didžiojo universitete (S. Daukanto g. 28, Mažoji salė) vyks V-oji moksleivių olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ (isp. El mundo hispanohablante y yo). Olimpiada skirta visų klasių moksleiviams, kurie savo mokyklose lanko ispanų kalbos ir/ar kultūros užsiėmimus. Dalyvauti gali visi moksleiviai, kurie domisi ispanų kalba ir kultūra.

Penktąjį kartą organizuojamos olimpiados tikslas – atkreipti dėmesį į ispanų kalbos populiarėjimą Lietuvos mokyklose. Olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ kasmet sulaukia dalyvių iš visos Lietuvos, o tai atskleidžia, kad moksleiviai ne tik noriai mokosi ispanų kalbos, bet ir žavisi ispanakalbių šalių kultūra bei tradicijomis. 

Šiemet olimpiados dalyvių laukia staigmena – nuo 12 val. į kultūrinę veiklą apie Šv. Jokūbo kelią (isp. Camino de Santiagio) ir Galisijos regioną juos pakvies Ispanijos Karalystės ambasados Lietuvoje kultūros atašė Luisa M. García García. Užsiėmimas vyks VDU Daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23, III a). 

Dalyvavimo sąlygos:

  • Ispanų kalbos mokėjimas nėra būtinas. Olimpiados užduotis sudarys klausimai apie ispanakalbių šalių kultūrą, istoriją ir geografiją. Nugalėtojų laukia vertingi prizai.
  • Olimpiadoje kviečiamos dalyvauti komandos, sudarytos iš 4-5 mokinių. Atstovauti vieną mokyklą gali kelios komandos.
  • Būtina išankstinė registracija.
  • Mokiniai į olimpiadą gali atvykti lydimi mokytojo arba savarankiškai (vyresniųjų klasių mokiniai).

Olimpiadą, kuri yra ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español“ (liet. Ispaniškas pavasaris) dalis, organizuoja Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei VDU Užsienio kalbų institutas, bendradarbiaujant su Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Kontaktai pasiteiravimui: VDU UKI ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė (vigilija.ziuraite@vdu.lt).

Registracijos forma moksleiviams.