Balandžio 2-ąją Vytauto Didžiojo universitete lankėsi Ispanijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje José María Robles Fraga. Ambasadorius susitiko su VDU rektoriumi prof. Juozu Augučiu, vedė viešą paskaitą ir bendravo su VDU studentais.

Visų pirma, balandžio 2-oios rytą, studentai rinkosi į ambasadoriaus J. M. Robles Fraga paskaitą tema „Ispanija kintančio pasaulio kontekste“. Politikos mokslų ir diplomatijos fakultete vykusios paskaitos metu aptartos tokios aktualios temos, kaip situacija Katalonijoje ar Venesuelos krizė, iš Ispanijos perspektyvos.

Vėliau ambasadorius J. M. Robles Fraga apsilankė rektorate, kur susitiko su universiteto rektoriumi prof. J. Augučiu. Susitikime taip pat dalyvavo tarptautinių ryšių prorektorė prof. Ineta Dabašinskienė, Užsienio kalbų instituto direktorė doc. dr. Vilma Bijeikienė ir ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė. Ambasadorius teiravosi apie ispanų kalbos populiarumą VDU, studijų programas ir Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo veiklas. Taip pat buvo aptartas tolimesnis ambasados ir universiteto bendradarviavimas.

Jono Petronio nuotr.