Balandžio 19 dieną, trečiadienį, 11.30 val., Vytauto Didžiojo universitete (S. Daukanto g. 28, Mažoji salė) vyks VI-oji moksleivių olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ (isp. El mundo hispanohablante y yo). Olimpiada skirta visų klasių moksleiviams, kurie savo mokyklose lanko ispanų kalbos ir/ar kultūros užsiėmimus. Daugiau informacijos pateikiama olimpiados nuostatose

DALYVAVIMAS OLIMPIADOJE

Šeštosios  ispanų kalbos ir ispanakalbių šalių kultūros olimpiados tikslas – skatinti moksleivių saviraišką, kūrybiškumą, bendravimą, domėjimąsi ispanakalbiu pasauliu ir ispanų kalba. Taip pat siekiama atkreipti dėmesį į ispanų kalbos populiarėjimą Lietuvos mokyklose ir augantį poreikį šią kalbą mokyti(is). Olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ kasmet sulaukia dalyvių iš visos Lietuvos, o pernai šiame konkurse dalyvaujančių moksleivių komandų skaičius išaugo beveik trigubai. 

Dalyvauti gali visi 9-12 klasių moksleiviai, kurie domisi ispanų kalba ir kultūra bei yra įgiję ispanų kalbos žinių, atitinkančių A1.1 lygį pagal Bendruosius Europos kalbų metmenis. Registracija vykdoma internetu iki balandžio 14 d. pildant registracijos anketą. Nugalėtojų laukia vertingi prizai.

ISPANIJOS KARALYSTĖS AMBASADORĖS PASKAITA MOKSLEIVIAMS

Prieš prasidedant olimpiadai, 10.30 val., moksleiviai yra kviečiami susipažinti su naująja Ispanijos Karalystės ambasadore Lietuvoje – p. Maria Nieves Blanco Diaz. Ambasadorė skaitys viešą paskaitą apie ispanų kalbos svarbą pasaulyje ir ispanakalbių šalių kultūrą. Ispanijos Karalystės ambasada taip pat yra olimpiados „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ partnerė, kurios atstovas dalyvaus olimpiados užduočių vertinimo komisijoje. 

SEMINARAS ISPANŲ KALBOS MOKYTOJAMS 

Kol moksleiviai atliks olimpiados užduotis, jų ispanų kalbos mokytojai yra kviečiami į Alikantės Universiteto (Ispanija) dėstytojos dr. Maria del Carmen Mendez Santos ispanų kaip užsienio kalbos mokymo didaktikos seminarą „Įtraukiančių užduočių kūrimas: refleksijos, strategijos ir pavyzdžiai“. Užsiėmimas vyks 11.30-13.00 val. VDU Centriniuose rėmuose (S. Daukanto g. 28, 402 a.), būtina išankstinė registracija internetu. Mokytojams bus išduodami dalyvio pažymėjimai. 

Olimpiadą, kuri yra ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español“ (liet. Ispaniškas pavasaris) dalis, organizuoja VDU Užsienio kalbų institutas ir Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas, bendradarbiaujant su Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Kontaktai pasiteiravimui: VDU UKI ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė (el. p. vigilija.ziuraite@vdu.lt).