Vasario 26 dieną, šeštadienį, 11 val., Vytauto Didžiojo universitete (Putvinskio g. 23-311) vyks susitikimas su Ispanijos rašytoju Jon Juaristi. Diskusiją apie šiuolaikinę Ispanijos literatūrą ves Ispanijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje José María Robles Fraga. Renginio kalba – ispanų.

Į renginį, kuriame taip pat bus galima dalyvauti nuotoliniu būdu, kviečia VDU Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje. Būtina išankstinė registracija, užpildant internetinę anketą. Dalyvių universitete skaičius – ribotas. 

Apie rašytoją

Jon Juaristi (g. 1951, Bilbao) ispanų poetas, rašytojas, eseistas ir vertėjas, gavęs daugybę literatūros apdovanojimų (tarp jų – Nacionalinė literatūros premija). Rašo ispanų ir baskų kalbomis. Pagrindinės jo esių temos yra istorinė ir mitinė Europos nacionalizmų, ypatingai baskų nacionalizmo, analizė iš psichologinės ir sociologinės perspektyvos, įkvėpta C. G. Jungo ir L. Poliakovo. 

J. Juaristi yra romanų filologijos mokslų daktaras, studijavo Deusto ir Sevilijos universitetuose (Ispanija). Juaristi vadovavo Ispanų filologijos katedrai Baskų krašto universitete, Rey Juan Carlos I universitete, Niujorko universitete ir yra buvęs Valensijos universiteto Cañada Blanch fondo Šiuolaikinės minties katedros profesorius. Jam taip pat teko vadovauti Ispanijos Nacionalinei bibliotekai ir Cervanteso institutui.

Rašytojas šiuo metu dirba profesioriumi prestižiniame Alcala de Henares universitete Madride, Ispanų filologijos katedroje. Juaristi tiriamoji veikla apima įvairias sritis: istorinį kolektyvinių tapatybių formavimąsi, literatūros istoriją, žodinės tradicijos literatūrą ir kt.

REGISTRACIJA