Šį saulėto ir šilto pirmadienio, balandžio 9-osios dienos, vakarą įvyko pirmasis ir atidaromasis 2018-ųjų metų ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español 2018“ renginys – muzikos vakaras. Jame ne tik skambėjo pačios įvairiausios ispaniškos dainos, susirinkę klausytojai taip pat turėjo progą išgirsti viešnios iš Ispanijos pasakojimą apie muzikos tradicijas Ispanijoje.

Renginį atidarė Monika Banytė su daina Échame La Culpa. Taip pat pačioje pradžioje buvo paskelbta konkurso, vykusio laukiant „Primavera en español 2018“, nugalėtoja, kurios laukė pikus prizas – vakarienė dviems meksikietiškame restorane „Agave“. Pakilia nata pradėtą renginį pratęsė ispanė Fabiola, publiką supažindinusi su įvairiomis ispaniškomis dainomis, kurios, nors ir yra panašios, bet vis dėlto skiriasi nuo daugumai geriau pažįstamų Lotynų Amerikos dainų. Vėliau publiką duetu sužavėjo VDU studentai Indrė ir Šarūnas, atlikę dainą iš daugumos vaikų ir suaugusių pamilto, daugybę apdovanojimų gavusio animacinio filmo COCO. Taip pat dar kartą pasirodė Monika Banytė, tačiau šį kartą – su savo kūrybos daina ispanų kalba. Klausytojai negailėjo aplodismentų išreikšdami susižavėjimą pasirodymu.

Na, o vakarą užbaigė VDU Muzikos akademijos auklėtinės Monika Jatužaitė, Monika Pleškytė, Gabrielė Kuzmickaitė ir Gabrielė Skromanaitė, akompanuojamos dėstytojos prof. Audronės Eitmanavičiūtės. Kiekviena iš merginų atliko labai skirtingus klasikinius ispaniškus kūrinius taip parodydamos dar tą vakarą neatskleistą ispaniškos muzikos pusę. Taip nuotaikingai ir smagiai atidarius jau aštuntąją Primaverą visi klausytojai buvo pakviesti dalyvauti ir kituose festivalio renginiuose, kurių per dvi savaites bus gausu.

Gabrielė Juodzevičiūtė