Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas lapkričio 24-ąją kvietė studentus į informacinį renginį „Studijos Ispanijoje: neįkainojama patirtis po Viduržemio saule“. Jau penktus metus organizuojamas renginys sulaukė nemažo būrio studentų, svajojančių pusmečiui išvykti studijuoti į saulėtąją šalį. Su dalyviais savo patirtimis, prisiminimais ir patarimais dalinosi pagal ,,Erasmus“ mainų programą Ispanijoje studijavę ar praktiką atlikę studentai bei absolventai.
              
Renginio pradžioje savo patirtimi dalinosi M. de Cervanteso klubo prezidentė Justė Kazbaraitytė bei
klubo narė, VDU studentė Žiedūnė. Justės patirtis buvo šiek tiek kitokia – pavasarį laimėjusi Birutės Ciplijauskaitės vardinę stipendiją, mergina visą rugpjūčio mėnesį turėjo galimybę studijuoti ispanų kalbą pačioje Ispanijoje, Saragosos universitete mažame Chakos miestelyje. Tuo tarpu Žiedūnė pavasario semestrą praleido krimsdama istorijos mokslus Castilla de la Mancha universitete, kur suprasto, kad vykti į Ispaniją su A2 lygio žiniomis yra mažų mažiausiai beprotiška mintis. Žiedūnės teigimu, mokytis buvo sudėtinga, dėstytojai ne patys draugiškiausi, bet į Ispaniją ji vis tiek nori sugrįžti. Abi studentės taip pat papasakojo studijų ypatumus ir įspūdžius iš kelionių po visą šalį.  
Vėliau apie savo patirtis pasakojo klubo narė Akvilė, praktikas Ispanijoje atlikę absolventai Žilvinas ir Inga bei VDU ispanų kalbos dėstytoja, klubo legenda Vigilija Žiūraitė. Absolventai vardijo teikiamas galimybes, šmaikščiai juokavo, su ilgesiu pasakojo apie gyvenimą svetur. Klubo narė Inga netgi prisipažino, jog Ispanijoje jautėsi geriau nei namie, o dėstytoja Vigilija atskleidė, jog būtent į CV įrašyta veikla Miguelio de Cervanteso klube padarė didžiausią įspūdį jos praktikos vadovui. Visi sutarė, kad saulėtoje šalyje įgyta patirtis  –  geriausias ir įsimintiniausias laikas jų gyvenime. Pasak Muzikos akademijos studento Žilvino: ,,Kelionė – tai katorga, kurią malonu prisiminti“, lygiai taip pat ir „Erasmus“ studijos bei praktika.
Miguelio de Cervanteso klubas tikisi, jog renginio metu buvo atsakyta į visus dalyvių klausimus, o suteikta informacija ir patarimai ne vieną studentą paskatins vykti mokytis į Ispaniją.
Ieva Pirštelytė
Eglės Janušauskaitės nuotr.