Vasario 22 dieną, šeštadienį, 11 val., Vytauto Didžiojo univesitete vyks susitikimas su rašytojais Fernando Castillo ir Andrés Ibáñez iš Ispanijos. Sveikinimo žodį tars ir diskusiją apie šiuolaikinę ispanų literatūrą moderuos Ispanijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje José María Robles Fraga. Renginio vieta – VDU Daugiafunkcinis mokslo ir studijų centras (V. Putvinskio g. 23, 311 auditorija).

Knygų mugės Vilniuje proga į Lietuvą atvykę ispanų rašytojai Fernando Castillo ir Andrés Ibáñez šeštadienio rytą susitiks su VDU bendruomene ir pristatys naujausius savo kūrinius bei diskutuos apie šiuolaikinę Ispanijos literatūrą bendrai. Maloniai kviečiame dalyvauti visus, besidominčius literatūra, ispanų kalba ir ispanakalbių šalių kultūra. 

Renginį organizuoja VDU Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje. Renginio kalba – ispanų.

Apie rašytojus: 

Fernando Castillo (g. 1953, Madride) yra ispanų rašytojas, istorikas, eseistas, bendradarbiauja su įvairiomis rašytinės žiniasklaidos organizacijomis, taip pat yra meno parodų komisijos narys. Rašytojas specializuojasi karo ir XX a. dailės istorijoje bei yra Hergé (Tintino autorius) gyvenimo ir kūrybos žinovas. Iš žymesnių jo knygų, galima paminėti „Nepatikimas užnugaris“ (isp. La extraña retaguardia) su savo grėsmingais personažais civilinio karo Madride, taip pat knygas, kuriose nagrinėjama Paryžiaus okupacija II-ojo Pasaulinio karo metais  ir Patriko Modiano literatūriniai darbai: „Ispanai Paryžiuje” (isp. Españoles en Paris), „Modiano Paryžius” (isp. Paris-Modiano) ir „Naktis ir rūkas okupuotame Paryžiuje” (isp. Noche y niebla en el París ocupado).

Andrés Ibañez (g. 1961, Madride) yra ispanų novelistas, literatūros kritikas, ABC žurnalo kultūros skilties apžvalgininkas. 2015 metais rašytojas už savo novelę „Šviesk, Edeno jūra” (isp. Brilla, mar del Edén) buvo apdovanotas Nacionaline kritikos premija. Paskutinė A. Ibañez knyga – „Tikrasis veidas“ (isp. El rostro verdadero) – eiliuotas romanas, iliustruotas paties autoriaus. Tai įvairiapusis autorius, rašantis tiek romanus, tiek knygas jaunimui: „Uždraustas parkas“ ( isp. El parque prohibido), „Mano dėdė Leopoldas“ (isp. Mi tío Leopoldo). Rašytojas yra psukūręs dviejų operų libretus, kurie buvo pristatyti Madrido Karališkajame teatre. 

Daugiau informacijos.