Ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español” uždarymo šventėje susirinkusieji buvo vaišinami vienu iš žinomiausių ispaniškų patiekalų – tortilija (isp. tortilla de patatas), dar vadinamu ispaniškuoju omletu. Šį skanų patiekalą savomis rankomis pagamino M. de Cervanteso klubo nariai. Kadangi patiekalas sulaukė daug pagyrų ir klausimų kaip jį pasigaminti, šiandien jums pateikiame patį tikriausią jo receptą!
 
 
Ispanijoje yra sakoma, kad kiekvieno virėjo tortilija yra kitokio skonio. Lygiai taip pat yra ir begalės receptų, siūlančių įvairiausiais būdais gaminti tortiliją. Į šio patiekalo sudėtį taip pat gali įeiti svogūnai, paprika, dešra ar kumpis. Čia rasite klasikinės tortilijos, be priedų, receptą. Tačiau siūlome jums išdrįsti paeksperimentuoti virtuvėje ir išbandyti įvairius tortilijos gaminimo būdus. Keletą naudingų patarimų rasite čia.
 
 
 ¡VAMOS!
 
 
Ingredientai: 3 didelės bulvės, 4 kiaušiniai, alyvuogių aliejus, druska.
Reikmenys: maža keptuvė, dubuo, šakutė, peilis.
 

1.    Nulupkite bulves ir supjaustykite jas plonais griežinėliais.

2.    Įkaitinkite aliejų keptuvėje.

3.    Aliejui įkaitus, sudėkite bulves ir kepkite kol bus minkštos.

4.    Dubenyje, su šakute išplakite kiaušinius, įdėkite šiek tiek druskos.

5.    Bulvėms iškepus, išimkite jas iš keptuvės, nusausinkite aliejų ir palikite atvėsti (iki 10 min.)

6.    Dubenyje sumaišykite bulves ir išplaktus kiaušinius.

7.    Bulvių ir kiaušinių masę tolygiai paskirstykite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir kepkite iki 8 min.

8.    Kai viena tortilijos pusė bus apkepusi, ant keptuvės viršaus uždėkite lėkštę ir apverskite keptuvę taip, kad matytumėte apkepusią tortilijos pusę lėkštėje.

9.    Iš lėkštės atsargiai įstumkite tortiliją atgal į keptuvę ir kepkite dar 5 min.

10. Baigus kepti vėl uždėkite ant keptuvės lėkštę, ją apverskite ir… tortilla de patatas jūsų rankose!