Lapkričio 30 dieną, šeštadienį, VDU daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre (V. Putvinskio g. 23-310) vyks III-asis Ispanų kalbos forumas (isp. Foro de español en Kaunas). Tarptautinis renginys šiemet suburs per pusšimtį ispanų kalbos specialistų iš viso pasaulio. 

Forumo tikslas – atkreipti dėmesį į ispanų kalbos svarbą ir nuolatos augantį populiarumą Lietuvoje bei suteikti galimybę ispanistams iš Lietuvos ir kitų šalių, dalintis idėjomis, mokslinių tyrimų rezultatais, diskutuoti apie naujausius kalbų mokymo(si) metodus. Forumo programoje – moksliniai pranešimai, praktiniai seminarai ir diskusijos. 

Septyni kviestiniai lektoriai iš Ispanijos, Airijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos pristatys naujausias tendencijas ispanų kalbos mokymo(si), vertimo ir kitose srityse. Šiemet ypatingas dėmesys skiriamas išmaniųjų technologijų panaudojimo kalbos mokymo(si) procese galimybėms. Madrido Complutense universiteto mokslininkas Pep Hernandez aptars skaitmeninių kompetencijų plėtojimo perspektyvas, o Nacionalinio Airijos universiteto lektorė, ispanų kalbos vadovėlių autorė Cristina Garcia Sanchez ves praktinį seminarą apie teksto įgalinimą technologijų pagalba. Dalyvių taip pat laukia pranešimai apie ispanų kalbą specifiniams tikslams (sportas, literatūra), dirbtuvės apie ispanišką kiną ir knygos vertimo pristatymas.

Ispanų kalba sparčiai populiarėja visame pasaulyje ir yra oficiali 21-oje šalyje. 580 milijonų žmonių gali laisvai susikalbėti ispaniškai. VDU ši kalba dėstoma nuo pat universiteto atkūrimo 1989 metais ir yra viena iš populiariausių tarp studentų pasirinkimų. 2017 metais, suorganizavus I-ąjį Ispanų kalbos forumą Kaune, VDU pirmasis atkreipė dėmesį į šios kalbos specialistų rengimą ir tobulėjimą. Ispanų kalbos forumas – ne tik jau ispanų kalbą dėstantiems, bet ir dar tik galvojantiems savo profesinį kelią sieti su šia kalba mokymo, vertimo, klientų aptarnavimo ar kitose srityse.

III-ajį Ispanų kalbos forumą Kaune organizuoja M. de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas, bendradarbiaudamas su VDU Užsienio kalbų institutu ir Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Forumas vyks ispanų kalba. Būtina išankstinė registracija.

Programa