Balandžio 3 dieną, trečiadienį, Vytauto Didžiojo universitete vyks III-oji moksleivių olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“. Olimpiada skirta visų klasių moksleiviams, kurie savo mokyklose lanko ispanų kalbos ir/ar kultūros užsiėmimus. Dalyvauti gali ir tie moksleiviai, kurie tiesiog domisi ispanų kalba bei kultūra.

Jau trečius metus iš eilės organizuojama olimpiada yra skirta atkreipti dėmesį į ispanų kalbos populiarėjimą Lietuvos mokyklose. Moksleiviai rodo vis didesnį norą mokytis šios net 21-os šalies oficialios kalbos. Taip pat žavimasi ispanakalbių šalių kultūra ir tradicijomis, todėl neretai mokyklos kviečia moksleivius dalyvauti įvairiuose neformalaus ugdymo būreliuose ne tik apie ispanų kalbą, bet ir kultūrą.

Olimpiada „Ispanakalbis pasaulis ir aš“ kasmet sulaukia vis daugiau dalyvių iš visos Lietuvos, tad įvertinus moksleivių žinias ir susidomėjimą ispaniška kultūra, nuspręsta šią gražią tradiciją tęsti toliau. Norint dalyvauti olimpiadoje, ispanų kalbos mokėjimas nėra būtinas. Olimpiados užduotis sudarys klausimai apie ispanakalbių šalių kultūrą, istoriją ir geografiją. Nugalėtojų laukia vertingi prizai.

Dalyvavimo sąlygos

  • Olimpiadoje kviečiamos dalyvauti komandos, sudarytos iš 4-5 mokinių.
  • Būtina išankstinė registracija.
  • Mokiniai į olimpiadą gali atvykti lydimi mokytojo arba savarankiškai (11-12 klasės).

Maloniai kviečiame dalyvauti.

Olimpiadą, kuri yra ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español“ (liet. Ispaniškas pavasaris) dalis, organizuoja Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubas bei VDU Užsienio kalbų institutas, bendradarbiaujant su Ispanijos Karalystės ambasada Lietuvoje.

Kontaktai pasiteiravimui: VDU UKI ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė (vigilija.ziuraite@vdu.lt).

Registracijos forma moksleiviams.