Užsienio kalbų institutas skelbia prof. Birutės Ciplijauskaitės vardinės stipendijos konkursą. Ši stipendija kasmet skiriama vienam VDU studentui, besimokančiam ispanų kalbos VDU UKI. Taip pat kandidatas turėtų mokytis ne paskutiniame kurse, būti pasiekęs puikių akademinių rezultatų, aktyviai dalyvauti studentų visuomeninėje ir kultūrinėje veikloje, ypač plėtojant Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo veiklas.
Stipendija skirta:
  • mokesčiui už vieno mėnesio trukmės ispanų kalbos kursus Ispanijoje,
  • bendrabučio ir maitinimo išlaidoms,
  • kelionei.
Norintys dalyvauti konkurse turi užsiregistruoti el. paštu gintare.gmalinauskiene@vdu.lt iki balandžio 10 dienos. Kandidatai taip pat prašomi registracijos metu pateikti savo gyvenimo aprašymą (CV), visuomeninės veiklos aprašą ir dėstytojo rekomendaciją. Vėliau atrinkti kandidatai bus kviečiami atvykti į motyvacinį pokalbį. Stipendijos konkurso laimėtojas bus informuotas asmeniškai.

Pernai prof. B. Ciplijauskaitės vardinę stipendiją laimėjusi M. de Cervanteso klubo narė, VDU Kūrybinių industrijų trečiojo kurso studentė Guoda Andriuškevičiūtė dalinasi savo įspūdžiais iš ispanų kalbos kursų Chakoje (Ispanija):  

Nuo pat vaikystės mane žavėjo ispanų kalba. Būdama dar visai maža išplėtusi akis žiūrėdavau Lotynų amerikiečių kurtus serialus ir įsivaizduodavau, jog gebu valdyti šią nuostabaus grožio kalbą, tačiau metams bėgant, tai ir buvo tik svajonė, kol neįstojau į VDU. Pamačiusi galimybę mokytis ispanų kalbos, ilgai nedvejojau ir iškart užsiregistravau į pirmąjį lygį, kuris vėliau nuvedė prie antrojo ir, galiausiai, su dideliu nuostabios dėstytojos indėliu, paskatino dalyvauti prof. B. Ciplijauskaitės vardinės stipendijos konkurse, kurio prizas buvo mėnesio trukmės ispanų kalbos kursai pačioje Ispanijoje, nuostabaus grožio ir jaukumo miestelyje pavadinimu Chaka. Netikėjau savo jėgomis ir galimybe laimėti konkursą tol, kol tai neįvyko – 2017 metų balandžio mėnesį gavau nuostabiausią laišką, patvirtinantį, jog ši galimybė atiteko man.
Su dideliu nekantrumu, jauduliu ir džiaugsmu sulaukusi liepos mėnesio pabaigos, pagaliau išvykau mokytis svajonių kalbos svajonių šalyje ir tai, galiu drąsiai teigti, buvo geriausias visos vasaros nuotykis. Atvykusi į Chaką, Saragosos universitetą, buvau paskirta mokytis ispanų kalbos B1 lygį, kuris atitiko mano žinias ir paeiliui jas tobulino. Ispanų kalbos dėstytojos mokydavo suprasti, diskutuoti, plėsti savo žinias ne tik gramatikoje, bet ir žodyne, ispanų kultūroje ir t.t. Kursų metu ne tik akivaizdžiai patobulinau ispanų kalbos žinias, susiradau begalę nuostabių draugų, išmokau pagrindinius ispaniškų šokių žingsnelius, bet ir turėjau galimybę pakeliauti ir pamatyti kitokią Ispaniją. Universiteto darbuotojai kiekvieną dieną stebino savo maloniomis šypsenomis, kelionių idėjomis, pagalba ir supratimu. Kursai prabėgo akimirksniu ir galiu teigti, jog iš jų stengiausi pasiimti viską: aktyviai mokiausi, ruošiausi paskaitoms ir stengiausi kuo daugiau komunikuoti ispanų kalba.
Šiuos kursus prisiminsiu visą savo gyvenimą ir nuoširdžiai rekomenduosiu kiekvienam šios kalbos mylėtojui dalyvauti, mėginti, išvažiuoti ir patirti, nes tai yra neįkainojama patirtis, kuri ne tik suteikia tam tikras žinias, papildomą išsilavinimą, bet ir augina studentus kaip asmenybes, moko savarankiškumo ir komunikacijos. Kiekvienam konkursantui linkiu didžiausios sėkmės ir laimingo kelio!
Guoda Andriuškevičiūtė