Trečiasis festivalio „Primavera en español“ rytas prasidėjo kaip niekada spalvingai ir meniškai. Atidaryta ilgametės Miguelio de Cervanteso klubo narės Justės Kazbaraitytės personalinė piešinių paroda „Įkvėpta Ispanijos“.

Renginį pradėjo klubo nariai, atlikdami ispanišką dainą „Azul“, kurią parodos autorė įvardija viena labiausiai įkvepiančių kurti. Sveikinimo žodžius tarė VDU Užsienio kalbų instituto direktorės pavaduotoja Vilma Bijeikienė, ispanų kalbos dėstytoja Vigilija Žiūraitė, Miguelio de Cervanteso klubo nariai ir autorės artimiausi draugai. Gausus būrys į parodos atidarymą susirinkusių J. Kazbaraitytės talento gerbėjų turėjo išskirtinę galimybę išgirsti kiekvieno piešinio kūrybinio proceso istoriją: nuo taško ant balto popieriaus lapo iki originalaus ir gilią prasmę turinčio kūrinio.


Apžiūrėjus parodą, visi svečiai buvo pakviesti į spalvų terapijos dirbtuves, kuriose Justė supažindino su piešimo technikomis ir pakvietė dalyvius nupiešti bendrą piešinį, įprasminantį parodą ir autorės taip mėgiamą veiklą.
Piešinių paroda eksponuojama VDU III-siuose rūmuose (Donelaičio g. 52) II-ojo aukšto fojė. 
         


 Gintarė Labotakytė