Balandžio 27 d. 10 val. ryto Vero cafe@VDU kvepėjo kaip niekad gardžiai. Dar vienas „Primavera en español“ renginys kvietė pradėti dieną, pasistiprinus tradiciniais ispaniškais pusryčiais.

Susirinkusius viliojo klubo narių ir studentų iškeptos tortilla de patatas – tipiškas ispaniškas omletas su bulvėmis, svogūnais ir kitais pagardukais. Taip pat buvo galima patiems pasigaminti sumuštinukų iš skrudintos duonos, tarkuotų pamidorų, šlakelio tyriausio alyvuogių aliejaus ir jamon – vytinto kumpio riekelės. Saldumynų mėgėjai gardžiavosi sausainukais ir magdalenomis – saldžiais keksiukais.

Renginio dalyviai turėjo galimybę balsuoti už labiausiai patikusią tortilla de patatas – jie pažymėdavo omletą, į jį įsmeigdami Ispanijos vėliavėlę. Šio konkurso nugalėtoju tapo klubo narės iš
Ispanijos Rocio širdies draugas Danas – puikus kulinaras pelnė skanautojų simpatijas, karūną ir gavo atminimo dovanėles. Susirinkusieji taip pat galėjo gurkšnoti tradiciškai verdamos stiprios kavos ar lietuviams įprastos arbatos.

Tą pačią dieną vakare, 18 val. vyko Vigilijos Žiūraitės paskaita „Šnekamosios ispanų kalbos linksmybės ir netikėtumai“. VDU dėstytoja susirinkusiems pasakojo apie savo patirtis saulėtoje šalyje ir tai, kaip svarbu išmokti ne tik vadovėliuose dėstomų kalbos ypatybių, bet ir gatvėse naudojamą šnekamąją kalbą.
Paskaitos metu V. Žiūraitė pamokė keletos Ispanijoje ypač dažnai naudojamų posakių, taip pat šiurkštesnių, nors įprastų žodžių. Šiuos „mokymus“ paįvairino video klipukais, kuriuose puikiai atsispindėjo, kaip ispanai sugeba bendrauti vien gestais, kaip dažnai jie keikiasi ir kaip svarbu suprasti situaciją ir tinkamai panaudoti tam tikrus žodžius. Galiausiai dėstytoja surengė mažą konkursėlį, kuomet teisingai įvardijusiems gesto reikšmę įteikė dovanėles tiesiai iš Ispanijos.

Justė Kazbaraitytė
Jono Petronio ir Vigilijos Žiūraitės nuotr.