Ar žinote, kur spalio 10-osios pavakarę traukė būrys smalsių ir puikiai praleisti laiką pasiryžusių žmonių? Į  III-iuosius VDU rūmus! Čia Miguelio de Cervanteso klubas bei VDU Užsienio kalbų institutas ispaniškosios kultūros mylėtojus ir visus, trokštančius artimiau su ja susipažinti, pakvietė į renginį „Neatrasta Ispanija“, skirtą  Ispanijos Nacionalinės dienos šventei paminėti.
Iš pat pradžių renginio svečius pasitikę ispaniški ritmai žadėjo jaukų ir šiltą vakarą. Jo metu VDUispanų kalbos dėstytoja Vigilija Žiūraitė, neseniai iš „Erasmus+“ mainų programos studijų Valensijoje grįžusi studentė Ieva Purmalytė bei Kaune šiuo metu vizituojantis ispanų kalbos specialistas Jordi Beneyto Molina pristatė pačius netikėčiausius faktus apie Ispaniją. Renginiui dar net neįpusėjus, ėmė darytis vis aiškiau, jog ši šalis – ne tik nesibaigiančių fiestų, visad šviečiančios saulės, temperamentingų žmonių ir kitų tradicinių asociacijų kraštas, bet ir tai, jog ji taip pat turi neatrastą, intriguojančią bei jaudinančią pusę.

Susirinkusieji sužinojo apie stebinančius Salvadoro Dali kūrinius, Ispanijos autonominius miestus
Afrikoje, kodėl šioje šalyje tokia gaji gatvės kultūra, susipažino su įžūliausių festivalių ir didžiausių švenčių ištakomis bei jų prasmėmis, leidosi į Ispanijoje vyraujančių kontrastų bei skonių įvairovę. Beje, renginio svečiai šią įvairovę išmėginti galėjo pasitelkę savąsias jusles – vakaro pabaigoje niekas neskubėjo skirstytis, kol neparagavo tradicinių ispaniškų užkandžių.
Plačios šypsenos ir užvirusios diskusijos liudijo, kad renginys, pritraukęs ne tik VDU tarptautinę bendruomenę, bet ir Kauno moksleivius, pavyko! Kalbinti dalyviai neslėpė džiaugsmo:
„Nesitikėjau, kad pažinti ispanų kultūrą bus taip įdomu“ (Gabrielė)
„Viskas puiku, ypač maistas!” (Arnas)
Visos tos ispanų šventės… Man pasirodė taip neįprasta ir egzotiška!” (Hyeri).
Ypatingasis renginio svečias Jordi Molina taip pat neslėpė susijaudinimo: „Oho! Nesitikėjau, kad tiek daug žmonių domisi mano šalimi ir jos kultūra. Džiaugiuosi, jog buvaupakviestas dalyvauti šiame puikiame renginyje!”.
Liveta Burkšaitė

Eglės Janušauskaitės nuotr.