Saulėtą balandžio šešioliktosios pavakarę Miguelio de Cervanteso ispanų kalbos ir kultūros klubo nariai pakvietė kauniečius į priešpaskutinį festivalio „Primavera en español” renginį „Unidos en el cine“. Šįkart ispanų kalbos ir kultūros klubas pasiūlė šiek tiek atsikvėpti, jaukiai įsitaisyti ir pasimėgauti trumpametražiais filmais iš viso pasaulio.
Renginio metu parodyti net septyni trumpametražiai filmai, kurie buvo sukurti įvairiose pasaulio šalyse. Jaukaus vakaro svečiai kartu su Miguelio de Cervanteso klubo nariais peržiūrėjo kino juostas iš Kanados, Jungtinės Karalystės, Irano, Islandijos, Suomijos ir du filmus, sukurtus Ispanijoje.
Visi trumpametražiai filmai renginiui buvo kruopščiai atrinkti – vakaro organizatoriai atsižvelgė į filmų kokybę ir jų visuotinį pripažinimą (BAFTA, Oskarų apdovanojimus bei įvertinimus įvairių trumpametražių filmų festivaliuose). Visos peržiūrai pateiktos kino juostos buvo sukurtos per pastraruosius dešimt metų. Taip pat stengtasi parodyti kuo įvairesnių žanrų trumpametražių filmų, kad kiekvienas atėjęs į renginį galėtų rasti kažką artimo. Tai organizatoriams puikiai pavyko – filmuose buvo svarstomi tiek filosofiniai-egzistenciniai, tiek politiniai, tiek žmonių tarpusavio santykių klausimai. Skirtingi filmai žiūrovus privertė ir garsiai nusijuokti, ir susimąstyti.

Kad filmų peržiūra neprailgtų, o universiteto auditorijoje renginio svečiai galėtų pasijausti kaip kino salėje, visi buvo vaišinami užkandžiais ir gaiviaisiais gėrimais. Filmams pasibaigus žiūrovai neskubėjo skirstytis – dar kurį laiką aptarinėjo vakaro įspūdžius ir įsimintiniausias scenas.
Gintarė Labotakytė

Eglės Janušauskaitės nuotraukos