Sausio 18 dieną VDU šurmuliavo moksleiviai, susirinkę į kasmetinę „Moksleivių dieną“. Šios progos susitikti su būsimaisiais studentais nepraleido ir Miguelio de Cervanteso klubas, kuris dalyvavo VDU organizacijų mugėje ir padovanojo ispanų kalbos pradžiamokslio pamokėlę moksleiviams. Tądien klubas taip pat pristatė genialiai paprastą idėją, sužavėjusią ne tik moksleivius, bet ir VDU dėstytojus. Visi renginio dalyviai buvo kviečiami nusifotografuoti stilizuotame rėmelyje, o vėliau šį atsiminimą rasti klubo „Facebook“ puslapyje.  Veiksmo netrūko ir prie informacinio M. de Cervanteso klubo stalo, kur moksleiviai buvo kviečiami žaisti žaidinimus, laimėti prizus, mokytis ispanų kalbos ir sužinoti daugiau apie ispanišką kultūrą.
Draugystę su moksleiviais klubas puoselėja jau ne vienerius metus. Jaunieji klubo draugai kiekvienais metais prisideda prie ispaniškos kultūros festivalio „Primavera en español“ organizavimo ir įgyvendinimo. 2012 metais vienas iš festivalio renginių – graffiti piešimas – vyko Kauno „Varpo“ gimnazijoje. Moksleiviai taip pat aktyviai dalyvauja klubo renginiuose ir kitose veiklose, siūlo savo idėjas ir džiaugiasi, kad gali jas įgyvendinti drauge su klubo nariais. 
Kovo mėnesį Miguelio de Cervanteso klubo komanda planuoja apsilankyti įvairiose Kauno mokyklose, kur ir vėl susitiks su savo draugais – moksleiviais ir  kartu pasiners  į tolimesnę pažintį su  neišsemiama ispaniškos kultūros įvairove.
„Moksleivių dienos VDU“ akimirkos: