Vasario 24-ąją Miguelio de Cervateso ispanų kalbos ir kultūros klubas susibūrė į neeilinį susirinkimą. Po beveik dvi savaites vykusios naujų narių atrankos, atrinktieji pagaliau buvo pakviesti į pirmąjį informacinį susitikimą. Išskirtinis vakaras buvo skirtas tik jiems – naujiems klubo nariams. Kiekvienam naujai prisijungusiam buvo įteikta atmintinė su svarbiausia informacija apie klubą bei maža dovanėlė pažinties proga.
  

Susitikimo metu buvo pristatyta klubo veikla, narių teisės ir pareigos bei įsimintiniausi ir labiausiai nusisekę klubo renginiai. Naujieji nariai buvo supažindinti ne tik su saviraiškos galimybėmis klube, svarbiausias vakaro tikslas buvo susipažinti vieniems su kitais. Klubo senbuviai stengėsi perteikti naujai prisijungusiems klube tvyrančią puikią nuotaiką, padėti suprasti kuo šis klubas unikalus bei dar labiau pakurstyti meilę ispanų kalbai ir kultūrai. Šiam tikslui buvo pasitelkti smagūs susipažinimo žaidimai, kurie kaip mat „išmušė“ iš naujokų kuklumą ir padėjo įsilieti į ispaniškąją kompaniją. 

Tiesa, ši naujų narių atranka skyrėsi nuo ankstesniųjų. Po pirmojo susirinkimo naujai prisijungusieji dar netapo oficialiais klubo nariais. Norint įsitikinti, kad naujokai tikrai nori aktyviai dalyvauti klubo veikloje jiems buvo skirtas pereinamasis laikotarpis ir kelios svarbios užduotys. Apsilankę bent trijuose susirinkimuose iš eilės naujieji nariai galės užpildyti savanorystės sutartį ir tapti lygiateise klubo dalimi. Šiuo sprendimu klubo vadovybė siekia kuo didesnio veiklos kokybiškumo bei narių produktyvumo.

Nors naujiesiems nariams dar reikės įrodyti, kad jie tikrai nori tapti klubo dalimi, tačiau jau po pirmojo susitikimo neabejojame, kad pavasarį M. de Cervanteso klubo šeima pasitiks pasipildžiusi būriu naujų, veržlumu ir idėjomis spinduliuojančių narių.

Gintarė Labotakytė

Simonos Siniauskaitės nuotr.